ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Medgeneracijsko sodelovanje (Vasilij Dietner in Darko Kralj)
Zadnje novice:

Medgeneracijsko sodelovanje (Vasilij Dietner in Darko Kralj)

Bivam še pri mami in vsak dan obiskujem tudi babico. Vsa gospodinjska opravila opravi mama, poleg tega skuha kosilo še za babico. Z mamo se bolj poredko pogovarjava, se pa zato z babico več zmeniva, poleg tega pa dobim pri njej še kakšen priboljšek. Dopoldan mama večino časa preživi pri pripravi kosila. Od nje včasih pričakujem pogovor o kakšni trenutni krizi, ki me tare. Pri babici se včasih sosedje čudijo njeni urni hoji, s katero jih preseneti. Jaz pa vem, da jo bo potem spet vse bolelo. Tako midva z mamo kot babica dobivamo od Rdečega križa pakete, ki so nam v veliko pomoč. 

Osebno pomoč si poiščem pri babici, ker se z njo lažje pogovorim. Večkrat ostanem kar pri njej, saj ima večje stanovanje. Mama se s svojo mamo, mojo babico, sploh ne razume, vsak dan se nekaj zbadata.
Z drugimi sorodniki po mamini strani sem v stiku po mobilnem telefonu, osebno pa se zelo redko srečamo.

Vasilij Dietner

Imam še dve sestri. Obe sta poročeni in bivata v svojih hišah. Ena stanuje v Radljah ob Dravi, druga pa v Spodnji Vižingi. Sestri v Spodnji Vižingi grem večkrat pomagat pri spravilu drv. Če praznujemo rojstne dneve, nam odstopi prostor v svoji hiši. Večkrat me povabi tudi na kosilo. Obe sestri imam zelo rad.
Tudi sestra, ki živi v Radljah, me ob vikendih povabi na kosilo. Poleg tega pa skrbi še za moja finančna sredstva, saj ona razpolaga z vsem mojim denarjem. Tako plačuje položnice, nekaj denarja mi da za hrano in oblačila ter za žepnino. Vse, kar si kupim oziroma bi si rad kupil, najprej povem sestri.
Med seboj se dobro zastopimo. Od sester pričakujem, da bosta še naprej tako prijazni do mene in da mi bosta priskočili na pomoč v raznih stiskah, pri urejanju uradnih zadev, plačevanju položnic, gospodinjski opravilih, kuhi.

Darko Kralj


 


O strani

Rubrika je namenjena pogledu oseb s težavami v duševnem zdravju izraža stališča, mnenja in interpretacije posameznikov, ne pa stališč ŠENTa, uredništva ali v prispevku omenjenih institucij.


Medgeneracijsko sodelovanje (Vasilij Dietner in Darko Kralj)
Zadnje novice:OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem