ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Odprte stanovanjske skupine s terenskim delom
Odprte stanovanjske skupine s terenskim delom

Program Odprte stanovanjske skupine nudi pogoje za izboljšanje samostojnosti in kvalitete življenja posameznika, pri tem pa se upošteva njegove individualne potrebe. Uporabnik je nastanjen v individualno stanovanje in s tem prevzame vso skrb in odgovornost za samostojno življenje, še vedno pa ima zagotovljeno spremljanje s strani strokovnega delavca. S terenskim delom uporabnikom želimo ponuditi pomoč v lastnem domu, da lahko z minimalno podporo tudi v primeru morebitnih težav ostanejo doma in tako ni potrebe po vključitvi v npr. stanovanjsko skupino ali drugo obliko namestitve, ki bi ga lahko ponovno izolirala od domačega okolja in njegove socialne mreže. S ponujenimi programi posamezniku omogočamo večjo integracijo v okolju in možnost destigmatizacije. Program je namenjen izkustvenemu učenju uporabnika za samostojno življenje, pri čemer sledimo cilju samostojnega bivanja.


S programom uresničujemo poslanstvo organizacije ŠENT, hkrati pa omogočamo uporabnikom zaključen krog storitev, kjer se posameznika spremlja od izhoda iz institucije, preko programa stanovanjskih skupin do samostojnega življenja in vrnitve v vsakdanje družbeno okolje, pri čemer se ponudba storitev lahko vedno prilagaja potrebam posameznika. Gre za novo, dodatno ponudbo na področju socialnega varstva.

V program Odprte stanovanjske skupine bomo vključevali:

Drugi pogoji:

V terensko delo bomo vključevali osebe, ki imajo težave v duševnem zdravju in potrebujejo minimalno podporo pri samostojnem bivanju.

Kontaktna oseba:

Monika C. Horvat
telefon: 064/242-910


 


Glavna sofinancerji programa

Programe in delovanje sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

in

LOKALNE SKUPNOSTI (OBČINE)
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem