ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Zaposlitveni Center Zmoremo
Zaposlitveni Center Zmoremo

ŠENT – slovensko združenje  za duševno zdravje,  je ustanovitelj Zavoda  ZMOREMO, ki ima sedež v Šentilju. Naše poslanstvo je invalidnim osebam, ki ne zmorejo  dosegati 100 %  pričakovanih delovnih rezultatov  in jim je na trgu dela težko  najti in/oz ohraniti zaposlitev, omogočiti delovno aktivno življenje na zaščitenih delovnih mestih v prijetni delovni klimi, ohraniti in razvijati nove prilagojene spretnosti in veščine ter zagotavljati njihovo socialno in ekonomsko neodvisnost, kar po raziskavah sodeč  pozitivno vpliva na njihovo psihološko blagostanje.  V procesu ustanavljanja  nam je Občina Šentilj izkazala pripravljenost za  medsebojno  sodelovanje.

S sodelovanjem z Zavodom za zaposlovanje in pod nadzorom  rehabilitacijskih  inštitutov  Soče  in Ozare ter  z našim mentorstvom,  smo zaposlili  pet  invalidov, na usposabljanju pa imamo še  dva    rehabilitanta. Osebe pretežno prihajajo iz domače občine ter treh sosednjih,  kmalu pa bomo  v svojo sredino sprejeli  še strokovnega sodelavca/delovodjo.

Zavod ZMOREMO  smo ustanovili zato, da bi v domačem okolju zagotovili  takšno delo invalidom, ki ga poznajo in zmorejo.  Naš program zajema urejanje in vzdrževanje zelenih  površin,  vizija v prihodnje pa  je postati prepoznavni tudi v sosednjih lokalnih okoljih, kjer bi s skupnim načrtovanjem  s predstavniki občin   takšnim invalidnim osebam  omogočili vnovično vključitev v družbeno in delovno okolje  ter tako prispevali k njihovi boljši opremljenosti za samostojno in kakovostno življenje.

Z odprtimi rokami in s srcem  se  trudimo združiti dobro s koristnim. Naš cilj ni dobiček, ampak  homogena ekipa, orientirana v ustvarjanje in ohranjanje konstruktivnih medosebnih odnosov, ki predstavlja  temelj za doseganje uspehov v vsakem delovnem in življenjskem okolju.

»Kot ekipa se trudimo vestno opravljati   svoje del.  Vedno se razveselim in sem ponosen,  ko posamezni obiskovalci in sprehajalci  opazijo rezultate dela  in  pohvalijo lep   urejen izgled okolice, saj vem, da smo k temu  prispevali tudi mi » je povedal Aleš iz Zavoda Zmoremo.

Zavod Zmoremo trenutno redno aposluje 5 delavcev in dva posamenika v rehabilitaciji. Delo, ki ga opravljajo se odvija pod prostim nebom, kljub temu pa so vse zaposlitve trajne.

 


 


Glavni sofinancerji programov

Programe in delovanje sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

in

LOKALNE SKUPNOSTI (OBČINE)
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem