ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
WISE 4 YOUTH
WISE 4 YOUTH

WISE 4 YOUTH

Osnovni podatki:

Trajanje: 2 leti 

Budget: 53.663,00 EUR

Financer: Erasmus

 Kratek opis:

Splošni cilj tega projekta je razviti dejavnosti usposabljanja za razvoj socialno podjetniških veščin, usmerjenih na mlade socialne podjetnike na Zahodnem Balkanu. Specifični cilji projekta in število ciljnih upravičencev:

1. Promocija socialnega podjetništva mladih v regiji Zahodnega Balkana z dejavnostmi usposabljanja in mobilnosti (kot so študijski obiski).

2. Ustvari se ponovljiva in trajnostna metodologija in moduli usposabljanja, ki bodo usmerili in zagotovili učinkovito in ciljno usmerjeno usposabljanje

3. Spodbujati mobilnost in izmenjave med različnimi državami projektnimi partnerji s študijskimi obiski, organiziranimi v uspešnih WISE ali socialnih podjetij. 

4. Izvajati strukturirane aktivnosti usposabljanja, ki vključujejo partnerje in mlade potencialne podjetnike, z empirično uporabo modulov usposabljanja. 

5. Okrepiti oblikovanje regionalnih WISE in mrež socialnih podjetij v regiji, spodbujajo družbeni učinek teh podjetij in med drugim doseganje skupne rasti in vključevanja mladih.

 

Glavne aktivnosti projekta so: 

 

Študijski obiski, vzajemni dogodki, usposabljanja in končni komplet orodij za upravičence. 

Število upravičencev: najmanj 5 izobraženih novih mladih socialnih podjetnikov v vsaki partnerski državi.

Razširjanje kompleta orodij najmanj 10 mladim potencialnim socialnim podjetnikom in 5 WISE/socialnim podjetjem na partnerje.

Vključenost lokalnih ali nacionalnih oblasti št. 2 za vsako državo projektno partnerico prek dejavnosti vzajemnega učenja


 


Sofinancer:
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem