ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Posveti

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje je že leta 2005 pripravil prvo konferenco na temo socialnega podjetništva, prav tako pa je že od leta 2010 eden od soorganizatorjev Dnevov socialne ekonomije (DSE). Posvete na temo socialnega podjetništva v povezavi s podeželjem, ŠENT organizira v sklopu prizadevanj, da se tovrstno podjetništvo spodbudi in razvije, saj obstaja na tem področju velika vrzel.

Struktura prebivalstva na podeželju je specifična. Veliko oseb iz ranljivih ciljnih skupin na podeželju in bližnjih urbanih središčih ostaja brez zaposlitve. Socialno podjetništvo je tako ena izmed bolj privlačnih možnosti za ustvarjanje priložnosti zaposlitve za težje zaposljive osebe. Prav tako je priložnost za izboljšanje socialnovarstvenih programov in storitev ter s tem večjo aktivacijo uporabnikov. V ta namen na posvetih gostimo pomembne goste s področja podjetništva na podeželju in tako odpiramo zanimive teme v upanju, da s predstavitvijo priložnosti in dobrih praks spodbudimo razvoj in tako povečamo zaposlitvene možnosti za osebe iz ranljivih družbenih skupin.


 


Predstavitve s posvetov

Mrežno podjetniški inkubator Koroška MPIK (Posvet: Socialno podjetništvo na podeželju, Radlje ob Dravi, 2015)

Razvojni projekt "bivalne enote na kmetijah" (Posvet: Socialno podjetništvo na podeželju, Šentilj, 2016)

Socialno podjetništvo na podeželju (Posvet: Socialno podjetništvo na podeželju, Tolmin, 2016)

Zavod GRUNT (Posvet: Socialno podjetništvo na podeželju, Tolmin, 2016)
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem