ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Dan brez alkohola 2020 (LJ)

13-10-2020

V okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, smo v petek, 18. 9. 2020 v Ljubljani obeležili dogodek Dan brez alkohola, ki smo ga združili z dogodkom Dan za spremembe.

Poleg Društva Šent so sodelovali tudi predstavniki drugih nevladnih organizacij, ki sodelujemo v projektu. Javnosti smo približali teme o zdravem življenjskem slogu, problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, predstavili smo zdrave alternative in načine, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola ter nudili informacije o virih pomoči v ljubljanski regiji.

V Dnevnem centru Šent Ljubljana smo v ta namen organizirali pohod, s katerim smo opozarjali, da je gibanje v naravi pomemben dejavnik zdravja in zdravega načina življenja. Pohod je potekal po Poti spominov in tovarištva in se zaključil na Koseškem bajerju, kjer se je odvijal osrednji dogodek s stojnicami, na katerih so partnerji projekta SOPA promovirali zdrav način življenja.

Ves čas so z gradivi, igro spomin in poligonom ter očali za simulacijo opitosti vse navzoče nagovarjali tudi člani ekipe projekta SOPA in sodelavci DS NNB OE Ljubljana, ki so promovirali pristop, motivirali udeležence za vključitev, opozarjali na posledice tveganega in škodljivega pitja alkohola ter hkrati izpostavljali prednosti zdravih odločitev.
Medijsko je z oddajo, najavami in kvizi dogodek podprl tudi Radio Ognjišče, prispevek za poročila so pripravili tudi na TV Slovenija. Odnos do pitja alkohola v Sloveniji je potrebno nagovarjati celovito in sistematično, če želimo dolgoročno doseči rezultate in vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola v Sloveniji.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem