ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Dan brez alkohola 2020 (Ravne na Koroškem)

13-10-2020

V okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, smo v torek, 22. septembra 2020 že drugo leto zapored izvedli dogodek »Dan brez alkohola«, s katerim želimo javnosti približati naša prizadevanja na tem področju. Hkrati želimo tudi predstaviti aktivnosti in sodelovanje različnih deležnikov, ki sodelujemo z NIJZ OE Ravne ne Koroškem in pri projektu SOPA.

Tudi v letošnjem letu smo se pri pripravi dogodka povezali z Občino Ravne na Koroškem in se pridružili aktivnostim ob Evropskem tednu gibanja, Tednu vseživljenjskega učenja in akciji Koroška v gibanju. Geslo letošnjega tedna vseživljenjskega učenja smo letos izbrali skupaj z OE Ravne na Koroškem in Ljudsko univerzo Ravne »Učim se zdravih izbir, torej sem«. Geslo lahko zelo lepo navežemo tudi na področje zmanjševanja tveganega pitja alkohola ter iskanju bolj zdravih alternativ le-temu.


Foto: Občina Ravne

Izvajalci pristopa SOPA na Koroškem smo skupaj z drugimi sodelujočimi društvi in organizacijami v Grajskem parku na Ravnah na Koroškem postavili krožno pot, ki smo jo poimenovali »Grajska gibalnica«. Pot smo opremili s tablami, na katerih so gibalne vaje ali druge aktivnosti za vzpodbujanje zdravega življenjskega sloga, pri njihovi pripravi so poleg Društva ŠENT, sodelovale vse organizacije in društva vključene v projekt SOPA; vse v luči zmanjševanja tveganega in škodljivega pitja alkohola.

Grajska gibalnica bo za obiskovalce na voljo od 23. septembra 2020 do konca oktobra. Vljudno vabimo vse občane in zainteresirane, da individualno v svojem prostem času obiščejo pripravljeno gibalnico, naredijo nekaj zase in za svoje zdravje (telesno in duševno) in morda spoznajo kakšno novo društvo, organizacijo ali vir pomoči v svoji bližini.

Želimo si, da bi Grajska gibalnica posameznike spodbudila k razmišljanju o zdravih življenjskih navadah, opuščanju nezdravih navad in spodbudila posameznika k zdravim življenjskim izbiram. Tako bomo najbolje poskrbeli za telesno in duševno zdravje.

Pripravili:
Karolina Vidmar, Društvo Šent Radlje ob Dravi
Branka Božank, OE NIJZ Ravne na Koroškem

www.sopa.si


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem