ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Projekt Brez Prisile (Zero-Coercion) v teku

13-10-2020

Društvo ŠENT nadaljuje z delom na projektu ZERO COERCION, ki je namenjen raziskovanju strategij, ki ne vključujejo prisile pri soočanju s kriznimi situacijami v domačem okolju.

ZERO COERCION je evropski projekt, ki se izvaja v okviru programa ERASMUS +, njegov glavni cilj pa je povečanje kompetenc oseb s shizofrenijo, njihovih svojcev, skrbnikov in strokovnjakov za duševno zdravje za reševanje kriz z uporabo strategij, ki so alternativne prisili.

Izvajanje takih strategij je pogosto težko zaradi:

• Pomanjkanja zavedanja o pravicah in znanja o alternativah,
• Pomanjkanja prilagojene metodologije za izvajanje v domačih okoljih,
• Pomanjkanja sodelovanja oseb s shizofrenijo, ki jih podpirajo sorodniki, pri opredelitvi lastne strategije za obvladovanje kriz,
• Pomanjkanja učinkovitega sodelovanja s strokovnjaki za duševno zdravje.

V okviru projekta na ŠENT-u pomagamo razviti inovativno metodologijo usposabljanja ter prilagojene materiale za usposabljanje vsake ciljne skupine.

Rezultati projekta bodo vključevali tudi platformo za e-usposabljanje za podporo izvajanju programa, pilotne validacijske akcije, ki bodo vključile več kot 120 oseb v Španiji, Sloveniji, Romuniji, Estoniji, Grčiji in Litvi.

Z delom smo začeli z novembrom 2019, do sedaj pa smo dosegli že veliko, med drugim smo s pomočjo uporabnikov storitev društva ŠENT spregovorili o rezultatih projekta, ustvarili posnetek stanja v vseh državah partnerkah in nadaljevali z delom kljub epidemiji, ki naše mednarodno sodelovanje do neke mere omejuje.

Na tej točki se moramo posebej zahvaliti ŠENT-ovim uporabnikom programa stanovanjske skupine za njihovo sodelovanje in pozornost, ki so jo namenili projektu.

Več informacij najdete TUKAJ

Za podrobnosti o sodelovanju Šent-a v projektu klikni na ikono:

 


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem