ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Socialna zbornica opozarja na potrebno podporo izvajalcem SV storitev

13-03-2020

V Socialni zbornici Slovenije skupaj z izvajalci socialnovarstvenih storitev ugotavljajo, da je kompleksnost problematike širjenja novega koronavirusa presegla vsa razpoložljiva kadrovska in finančna sredstva organizacij na področju socialnega varstva. Zato pristojne pozivajo k jasnim navodilom ukrepanja in finančni pomoči.


Nace Kovač, foto: arhiv 

Predsednik Socialne zbornice Slovenije Nace Kovač tako opozarja na potrebno podporo izvajalcem socialno varstvenih storitev (SV) in programov tudi z dodatno strokovno podporo vodstvenemu kadru in vsem ostalim zaposlenim pri soočanju z izzivi omejevanja širjenja koronavirusa med različnimi rizičnimi skupinami. "Le tako bomo lahko preprečili pojav strahu, ki povzroči zmedo in nerazsodno ravnanje med uporabniki in izvajalci," je v sporočilu za javnost poudaril Kovač. Kadrovsko krizo in posledično kakovostno in kompetentno obravnavo ranljivih skupin še dodatno poglabljajo osamitve oziroma karantene in bolniške odsotnosti zaposlenih, so opozorili v zbornici.

Obenem apelirajo na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da nemudoma podpre izvajalce socialnovarstvenih storitev in programov s "konkretnimi usmeritvami in ustreznimi navodili ukrepanja v kriznih situacijah za zajezitev širjenja koronavirusa med uporabniki ranljivih skupin ter jasnimi finančnimi predlogi olajšav, zaradi povečanih stroškov nabave zaščitnega in higienskega materiala." Po besedah generalnega sekretarja zbornice Vilka Kolbla je zbornica ponudila pomoč in podporo Domu za starejše občane v Metliki, in sicer v obliki psihosocialnega svetovanja s  psihologinjo, ki je bila na voljo zaposlenim, da se jih opolnomoči za nemoteno opravljanje socialno varstvenih storitev.

STA


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem