ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
INCLUSIA 2019

24-04-2019

Dne 11.4.2019 smo se udeleženci iz ŠENTa – DC Šempeter pri Gorici in DC Ajdovščina, VDC in OŠ Kozara (že sedmič) odzvali povabilu na mednarodno integracijsko srečanje ljudi z posebnimi potrebami "INCLUSIA", ki je potekala v Celovcu. Dopoldne smo preživeli z učenci iz BRG Viktring, ki so nam pripravili pestre kulinarične in ustvarjalne delavnice. Udeleženci iz VDC so jih navdušili s predstavitvijo našega kraja Nove Gorice ter z glasbeno
točko, kasneje pa smo se odpravili v raziskovanje njihove Gimnazije.

Po kosilu je sledil ogled starega mestnega jedra Celovca, kjer se je odvijal tradicionalni velikonočni sejem. V njihovi
deželni hiši smo si ogledali eno najpomembnejših regionalnih turističnih zanimivosti: Dvorano grbov z 665 grbi in knežji kamen. Ob koncu dneva smo se odpravili na večerjo in zaključek prireditve v pivnico »Schleppe Event«. V veliko veselje smo se med plesom fotografirali z maskotami, ter se znova srečali z organizatorjem dr. Dieter Klamm. Zadovoljstvo je žarelo tako iz oči naših udeležencev kot tudi iz obrazov gostiteljev. Namen srečanja »INCLUSIA« je medsebojno druženje in destigmatizacija ranljive skupine ljudi. Srečanje je zelo pozitivno vplivalo na nas, saj smo spoznali novo okolje, nove prijatelje, spoznali drug jezik, kulturo, se zabavali, skratka razširili svoje obzorje.
Zahvaljujemo se Mestni občini Nova Gorica, županu dr. Klemenu Miklavčiču in svetovalki Petri Bajec, ki so nam pomagali pri izvedbi srečanja.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem