ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Izlet na Orlovo Pot

30-05-2022

Dne, 17.5.2022, smo se v dnevnem centru ŠENT v Kočevju odpravili na izlet v bližnjo Kočevsko Reko. Od 30 prijavljenih, se je izleta udeležilo 16 članov. Ob 8. uri smo se izpred dnevnega centra odpeljali proti Kočevski Reki. Tam nas je pričakala vodička, ki nas je peljala v Medvedjo sobo in nam opisala značilnostih medvedov in ostalih živali, ki bivajo v kočevskih gozdovih. Nato smo se polni pričakovanj podali na Orlovo pot, ki je bila posebej prilagojena našim uporabnikom glede na njihovo fizično zmogljivost. Vodila nas je do Reškega jezera, ki je zaščiten kot gozdni rezervat. Imeli smo veliko srečo, saj smo lahko opazili orla belorepca, ki gnezdi v okolici jezera. Pot smo nato z avtobusom nadaljevali v kraj Koče, kjer se nahaja Ranch Marina. Tam nam je ena od zaposlenih razkazala živali na ranču, poleg
tega pa smo lahko tudi božali konje. Prišel je čas odmora, zato smo se odpeljali do lovskega doma Pr'Slavcu, kjer smo poskusili pristno domače kosilo in se posladkali z domačim štrudljem. Siti, polni novega znanja in zadovoljni smo se nato odpravili nazaj proti Kočevju.


Mateja Žagar,
Svetovalka I iz DC ŠENT Kočevje
Spodaj si lahko preko fotografij ogledate povzetek našega doživetja:


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem