ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Obisk v Velenju

24-05-2022

 

V sredo, 11. 5. 2022, smo z uporabniki programa Dnevni center za zmanjševanje škode zaradi drog Ljubljana obiskali Šentov Dnevni center v Velenju. Sodelavki Fanika in Simona sta nas prijazno sprejeli in pogostili s kavo in piškoti. Pridružila se nam je tudi prostovoljka Marjetka ter ostali obiskovalci programa, ki so nam predstavili njihov prostor in dejavnosti. Prostori dnevnega centra se namreč nahajajo v nakupovalnem središču, kar predstavlja svojevrsten izziv pri izvajanju programa. V pogovoru smo se dotaknili tudi značilnosti uporabe drog v regiji in iskali možnosti za medsebojno sodelovanje obeh programov.

Po prijetnem klepetu smo se skupaj odpravili na sprehod ob Velenjsko jezero, kjer smo občudovali zanimivo ureditev tamkajšnje plaže s pogledom na prepoznavni dimnik TE Šoštanj. Eden izmed naših fantov je povedal, da je pred časom tudi on sodeloval pri urejanju obrežja.

V prevročem majskem dnevu smo poiskali senco v bližnjem lokalu in ob hladni pijači načrtovali naše prihodnje aktivnosti. Izlet je blagodejno vplival na vse nas. Veselimo se že povratnega obiska iz Velenja.

Gregor Gorjan, Janja Štok

 

Avtorici fotografij: Simona Kušter in Janja Štok

 


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem