ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Utrinki iz programa Odprte stanovanjske skupine

13-12-2021

Program za vse tiste, ki so (bili) v stanovanjskih skupinah (Šenta in sorodnih organizacij) in si želijo ter so zmožni samostojnega bivanja. Glavna usmeritev programa je okrepiti uporabnikove zmožnosti za čim bolj kompetentno, kvalitetno in aktivno življenje v skupnosti. Tekom vključitve v program se aktivno usmerimo v iskanje možnosti za dvig kvalitete življenja. Vključeni prejmejo podporo pri iskanju zaposlitve (predvsem zaposlitvene rehabilitacije) in novih nastanitvenih možnosti. Skuša se jih čim bolj vključevati v družbene dejavnosti, kjer pridobijo nove kompetence in si širijo socialno mrežo. Z učenjem osnovnih veščin funkcioniranja v skupnosti, izgubijo strah pred neznanim, saj nove izkušnje prinašajo moč in zaupanje vase.

Izjava ene izmed vključenih v program:

»Po več neuspelih iskanjih in dogovarjanju za selitev, po obupu nad cenami in ponudbo, predvsem pa po vsem razočaranju, ki sem ga bila deležna, sem končno našla nekaj primernega zase. Sprva me je bilo zelo strah. Selitev v nov kraj, ki ga ne poznam in ljudje, ki jih ne poznam. Urediti toliko enih stvari. Če ne bi imela toliko podpore s strani Šenta, bi že obupala. Starši so mi vedno dajali vedet, da ne zmorem, da sem nesposobna in me delali od njih odvisno. Jaz pa vem, da zmorem in bom sebi in njim to tudi dokazala. Čeprav me je strah, vidim svetlo luč na koncu predora.«

Monika Cerar Horvat


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem