ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Poziv dijakom: Razpis za štipendije UWC

03-12-2021

Na prošnjo slovenskega predstavništva UWC (United World Colleges) tudi na naši spletni strani objavljamo poziv za razpis za šolanje na šolah United World College.

Prijavnico najdete TUKAJ

Vsa razpisana mesta dijakom omogočajo opravljanje programa mednarodne mature v šolskih letih 2022/2023 in 2023/2024. Letos razpisujemo štipendije na naslednjih šolah:

UWC Adriatic v Devinu, Italija
UWC Mostar, BiH
UWC Li Po Chun, Hong Kong
UWC East Africa, Moshi, Tanzanija
Prijava bo potekala elektronsko prek sledečega linka: https://apply.uwc.org/prog/

Rok za oddajo prijave je petek, 16. 1. 2022.

Osrednje vodilo UWC izobraževalnega sistema je vzpodbujanje raznolikosti, ki je prisotna v skupnostih vseh šol. Dijaki v takem okolju, poleg mednarodno priznane izobrazbe, pridobivajo naprecenljive izkušnje, ki jim širijo obzorja in pogosto na novo oblikujejo nazore in navade. Spodbujeni so, da z lastnimi idejami soustvarjajo družbo prihodnosti. Na vsakem koraku se pojavijo priložnosti za osebnostno rast in razvoj različnih potencialov.

Več o šolah UWC:

UWC vzgaja mlade iz vseh družbeno-ekonomskih skupin v duhu mednarodnega razumevanja. Namen izobraževanja na UWC šolah je spodbujanje k pozitivnim družbenim spremembam. Zaradi svoje izjemne kulturne pestrosti, šole UWC vzpodbujajo dijake k izpolnjevanju UWC vrednot, to so med drugim mednarodno in medkulturno razumevanje, spoštovanje raznolikosti, osebna odgovornost in integriteta, medsebojna odgovornost in varovanje okolja. Vsako šolo, ki jih je danes po celem svetu že 18, obiskujejo mladi iz približno 90-ih različnih držav.

Dijaki opravljajo program Mednarodne mature (International Baccalaureate oz. IB), ki predstavlja akademski del programa. Poleg tega je program UWC šol popestren s številnimi obveznimi obšolskimi aktivnostmi, kot so na primer prostovoljno delo, sodelovanje z lokalnimi organizacijami, spodbujanje samoiniciativnosti in krojenje lastnih projektov.

Spletna stran: http://www.si.uwc.org/

Facebook stran društva: https://www.facebook.com/UWCSlovenija/

Instagram stran društva: https://www.instagram.com/uwcslovenija/


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem