ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Skupaj na pot – za naše duševno zdravje

10-11-2021

Tudi v jesenskem času smo s pomočjo donacije LIDLA Slovenija izvedli 2 pohoda za naše člane in druge zainteresirane, prvi o katerem smo že poročali je potekal v začetku septembra v Kopru, drugi pa oktobra v Mariboru.

POHOD OB SVETOVNEM DNEVU DUŠEVNEGA ZDRAVJA

Svetovni dan duševnega zdravja, z letošnjo temo »Duševno zdravje v neenakopravnem svetu«, ki ga obeležujemo 10. oktobra, je letos minil v povezovalnem duhu in združenimi močmi pri odpravljanju neenakosti pri zagotavljanju ustreznega zdravljenja vsakemu posamezniku.

Duševno zdravje je pomemben del zdravja posameznika, slabo duševno zdravje pa je povezano z nezdravim načinom življenja in posledično s slabim telesnim zdravjem. Odhod v naravo lahko predstavlja pomemben vir izboljšanja psihične odpornosti za soočanja z življenjskimi izzivi, zato smo se v Enoti Šentlent povezali s Centrom za krepitev zdravja, ZD Adolfa Drolca Maribor, si v znak podpore pripeli zelene pentlje in odšli v mestni gozd. S skupnimi močmi smo preizkusili vse športne postaje trim proge v Betnavskem gozdu in tokrat zaradi slabega vremena samo od daleč opazovali Betnavski grad, ki je kot kulturni spomenik državnega pomena, neločljivo povezan z razvojem mesta Maribor in življenjem njegovih prebivalcev.

Dogodek smo uspešno zaključili in verjamemo, da smo tokrat na ustrezen način izpostavili nujnost povezovanja v skupnosti, ki pripomore k opolnomočenju posameznika in družbe.

Tadeja Kapun

Organizacijo obeh dogodkov nam je omogočila uspešna prijava na razpis LIDL-a Slovenija Ustvarimo boljši svet.

          


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem