ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Epeka Slovenia in ŠENT uspešno izpeljala 1. festival socialne aktivacije

26-08-2021

Ljubljana - Združenje Epeka in slovensko združenje za duševno zdravje Šent sta ob koncu šestmesečnega programa v študentskem kampusu pripravili 1. festival socialne aktivacije. Na festivalu so delili rezultate dela ter promovirali socialno aktivacijo kot mehak način vrnitve posameznikov v družbo in ponoven vstop na trg dela.

Ideja o tem, da bi za konec izvajanja programa s posamezno skupino enkrat letno izvedli Festival Socialne aktivacije in nanj povabili tako izvajalce, ki širom države delajo na projektu , predstavnike MDDSZ, delodajalce, predstavnike MOL- a kot tudi same udeležence skupin, sega že v obdobje pred korono. Njegova izvedba se je lahko realizirala šele pred kratkim, natančneje 25.8.2021. Festival je organiziral glavni partner v projektu, EPEKA so.p v sodelovanju s pridruženim ŠENT – slovensko združenje za duševno zdravje, na območju Kampusa v Šiški. Zaradi omejitev in ob upoštevanju pogojev v zvezi z zbiranjem ljudi, pa število udeležencev ni bilo takšno, kot je bilo
prvotno predvideno.

Vendar se dogodek je odvil, začel se je s pozdravnim nagovorom g. Štefana Simončiča, predsednika združenja Epeka in s predstavitvijo obeh partnerjev, v imenu Šenta je zbrane nagovoril izvršni direktor, g. Nace Kovač.

Izvajalcev programa je v Sloveniji veliko, Epeka in Šent v Ljubljani vodita 3 skupine (Šiška, Center in Ljubljana Vič Rudnik), namenjen je dolgotrajno brezposelnim osebam, Epeka pa v Mariboru vodi še skupino za Rominje.

Od ostalih udeležencev so se predstavili še Izobraževalni center GEOSS iz Litije, Zavod za raziskave in trajnostni razvoj iz Celja, Društvo Odnos, Ljudska univerza iz Lendave, SNG Borštnikov program SA iz Maribore, Zavod SLOKVA iz Slovenj Gradca, Društvo NOVUS iz Velenja, Društvo za razvijanje PROSTOVOLJNEGA DELA IZ Novega mesta, v »imenu delodajalcev« pa dve agenciji za zaposlovanje AXENT d.o.o. in KARIERA d.o.o.

Vsak od nas se je predstavil s svojim načinom dela, tudi produkti – pri tem so izstopale udeleženke programa SA iz tujih okolij, ki so se predstavile s kulinariko in ročnimi deli, udeleženci SA Ljubljana Vič Rudnik, ki je v celoti »Šentova« pa z digitalnim časopisom o Ljubljanici in majicami, izdelanimi prav za to priložnost.

Seveda tudi pogostitev na koncu ni manjkala, na stojnici pa se je lahko poskusilo tudi menda najstarejšo sladico na svetu…
Festival se je izkazal za dobro odločitev – smo že v pričakovanju novega.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem