ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
E-delavnica z Majo Toroš: Moč vode

13-01-2021

E-delavnica dnevnega centra Nova Gorica:

Smo že pri šestem izzivu in tokrat bo namenjen ustvarjanju z vodo. Potrebovali boste vodene barvice, čopiče in malo trši list papirja.

Voda je zelo močan medij. Njen potencial je neskončen. Na nas deluje pomirjujoče. Obogati nas s pozitivno energijo. Pomislite samo na blagodejni občutek, ki nas prežame, ko zaplavamo v morje, jezero ali reko. Počutimo se breztežno, skrbi in napetosti pa kar odplavajo proč. Enako se dogaja, ko z vodo ustvarjamo.

Tokratna naloga bo bolj eksperimentalne narave, slikanje pa intuitivno, brez težnje po ustvarjanju v naprej načrtovane podobe. Na list papirja kapnite malo vode, lahko si pomagate tudi s čopičem, dobro namočenim v vodo. Nato postopoma dodajajte barvo. Opazujte, kako se barva razlije v vodi, kakšen učinek nastane, ko barvo samo kapnemo ali potegnemo potezo s čopičem. Vajo ponovite z različnimi odtenki, ki jih lahko predhodno tudi zmešate med sabo. Sprostite se in skušajte se poigrati z različnimi učinki, brez razmišljanja o tem, kaj bo nastalo. Na ta način zapolnite celotno površino papirja. Bistvo je v opazovanju, igranju. Nastalo podobo pa poslikajte in mi pošljite.

Za konec še nasvet. Za naše zdravje je bistveno, kakšno vodo vnašamo vase. Slovenija je polna zdravilnih vodnih izvirov, še posebej na tolminskem. Munih je o tem napisal kar nekaj dobrih knjig. Sama redno pijem Grofovo vodo iz izvira pri Doljah v Tolminu in se s pitjem te vode počutim res odlično. Zato pojdite na izlet v naravo in začnite piti vodo, ki bo resnično blagodejno vplivala na vašo dušo in telo.

Lepo ustvarjajte.
mag. PZU Maja Toroš

Za več informacij o delavnici se obrnite na strokovno delavko Margerito Humar: margerita.humar@dc.sent.si


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem