ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Novo leto, novi zakoni
Zadnje novice:

Novo leto, novi zakoni

Z januarjem 2012 je ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve sprejelo novi zakon, po katerem naj bi se denarne socialne pomoči zvišale. Kaj to pomeni za nas, ki smo zaradi bolezni težko zaposljivi in vključeni v program socialne vključenosti? Pohvalno je, da se bodo socialne pomoči povišale, vendar pa je za nas, ki smo vključeni v program socialne vključenosti, slabo to, da nam bodo po novem zakonu upoštevali nagrado, ki jo prejemamo. Gre za skromno nagrado in ne zdi se mi prav, da nam jo upoštevajo, saj že tako nimamo veliko. 

Težko zaposljivi in invalidi smo vedno neke tarče v povezavi z novimi zakonom. Jaz osebno sicer gledam na novi zakon optimistično. Vesela sem, da sem v ŠENT-u vključena v program socialne vključenosti in da dobim denar, predvsem pa me veseli dejstvo, da sem med ljudmi.
Zavedati se moramo, da so nekje ljudje v še slabših situacijah. Zakoni se bodo vedno spreminjali, lahko pa smo veseli, da živimo v mirni Sloveniji in da imamo predvsem tako življenje, kot si ga sami ustvarimo, ne glede na zakon, ki je letos stopil v veljavo!

Vera Markovec


 


O strani

Rubrika je namenjena pogledu oseb s težavami v duševnem zdravju izraža stališča, mnenja in interpretacije posameznikov, ne pa stališč ŠENTa, uredništva ali v prispevku omenjenih institucij.
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem