ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
4. DSE 2013

ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje in SKUP - Skupnost privatnih zavodov sta organizirala že 4. Dneve socialne ekonomije. Konferenca je potekala v torek 22. in sredo 23. 10. 2013 v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.(Posnetek konference si lahko ogledate preko te povezave - pri vakem posnetku kliknete na ikono v živo levo zgoraj nad sliko)

Namen konference je bil poudariti pomen socialnega podjetništva in širšega razumevanja tega področja za ustvarjanje novih delovnih mest, večjo aktivacijo in samoorganizacijo državljanov ter posledično večjo kvaliteto življenja.

Častni pokrovitelj konference je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Glavne teme, ki smo jih obravnavali so bile:
- evropski trendi socialne ekonomije
- socialna ekonomija in aktivno državljanstvo,
- kakovost v socialnem podjetju,
- ravnanje s človeškimi viri,
- trženje v soc. ekonomiji,
- socialna omrežja in socialna ekonomija,
- razpoložljiva finančna sredstva za pomoč soc. podjetnikom,
- predstavitev Sklada 05 – ustanove za družbene naložbe,
- Družbene inovacije – izvedba 2. natečaja družbenih inovacij 2013.

V finalu 2. natečaja družbeniih inovacij je sodelovalo10 finalistov, ki jih je izmed 19 prispelih prijav za nagradi izbrala strokova komisija.
Od tega je bilo 5 prijav mladih družbenih inovatorjev, ki so sodelovali v izboru najboljšega mladega družbenega inovatorja/ke 2013.

Po glasovanju komisije in glasovanju udeležencev konference sta bila na večerni razglasitvi rezultatov v Hotelu City predstavljena oba zmagovalca:

Barbara Baraga (levo)- Spominska knjiga
in
MLADI DRUŽBENI INOVATOR/KA 2013
Maja Milovanovič (desno) - Detektor nevarnosti

V okviru konference so potekala plenarna predavanja, okrogle mize in delavnice z uporabnimi znanji za socialne podjetnike.

Predavanja: Rezultati raziskave o podpornem okolju za razvoj Socialnega podjetništva v Sloveniji, mag. Jana Ponikvar, ŠENTPRIMA
Delavnice: Profil socialnega podjetnika ter vključevanje ranljivih skupin, Barbara Zupančič, ŠENTPRIMA

Več o organizatorjih:

ŠENT – Slovensko združenje za duševno zdravje že od svoje ustanovitve v začetku devetdesetih let aktivno deluje na področju socialne ekonomije v Sloveniji in v mednarodnem prostoru. V slovenskem prostoru, kot neprofitna zasebna organizacija, izvaja programe na področju duševnega zdravja, ki so v javnem interesu ter na področju zaposlovanja ustvarja nova delovna mesta za osebe s težavami v duševnem zdravju ter druge ranljive skupine.

SKUP - Skupnost privatnih zavodov je v letu 2009 ustanovljeno združenje katerega poslanstvo je razvoj storitev za kakovost življenja. SKUP si prizadeva za kakovostno izvajanje socialno podjetniške dejavnosti ter spodbudno okolje za razvoj družbenih inovacij in družbenih naložb.

Dodatne informacije: Barbara Dolničar
barbara.dolnicar@sent.si,
tel: 01 230 78 32
www.sent.si

   

50 % popust pri najemu prostorov za izvedbo konference nam je omogočila Gospodarska zbornica Slovenije.


 


Medijske vsebine

Posnetek konference 4. Dnevi socialne ekonomije
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem