ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Vabilo na spletno razstavo: Vključujoče rokodelstvo

21-04-2020

Vljudno vabljeni na ogled spletne razstave »VKLJUČUJOČE ROKODELSTVO« med 5. majem – 30. majem 2020 na Facebook profilu Rokodelski center DUO Škofja Loka.

Rokodelstvo ima številne pozitivne učinke na posameznika in skupnost, v kateri živi. Izjemnega, a včasih spregledanega pomena je tudi vpliv rokodelstva na posameznikovo duševno zdravje, na opolnomočenje ranljivih skupin in njegov terapevtski vidik.

Z razstavo Vključujoče rokodelstvo opozarjamo na slednje in izpostavljamo organizaciji, ki vsaka na svoj način s pomočjo rokodelskih veščin prispevata k vključevanju ranljivih skupin v širšo skupnost.

Poslanstvo zadruge Pomelaj je delovno opolnomočenje invalidov in drugih ranljivih skupin iz Pomurja. Z enakopravnim sodelovanjem in odkrivanjem potencialov vključenih posameznikov v Pomelaju nastajajo kakovostni izdelki iz koruznega ličja in vrbovega šibja, ki temeljijo na lokalnih tradicionalnih rokodelskih veščinah s pridihom sodobnosti.

Slovensko združenje za duševno zdravje ŠENT pa deluje z namenom varovanja človekovih pravic in dostojanstva oseb s težavami v duševnem zdravju, doseganja večje vključenosti v družbo in zaposljivosti. V okviru programa socialna vključenost k temu pripomorejo tudi z razvojem rokodelskih veščin vključenih posameznikov.

Razstava bo na ogled na našem FB profilu: Rokodelski center DUO Škofja Loka. Vabljeni k spremljanju!


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem