ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
V slovo

22-11-2022

Od nas se je poslovila ga. Marinka Kapelj, ki se je spominjamo kot dolgoletne sodelavke in prostovoljke Društva ŠENT.

Marinka Kapelj je bila magistrica organizacijskih znanosti in profesorica pedagogike. Po svoji upokojitvi, leta 1993, je začela delati kot prostovoljka. Med letoma 1995 in 2005 je aktivno sodelovala v našem društvu in drugje. Vse do leta 1999 je pri nas pomagala razvijati programe in začela z izdajanjem časopisa Šent, kot urednica.

Z letom 2000 je svoje pridobljene izkušnje prenesla v društvo za duševno zdravje Paradoks, ki se je kasneje tudi z njeno pomočjo preoblikovalo v organizacijo Novi Paradoks. V letu 2002 je opravila strokovni izpit s področja socialnega varstva in bila prvi strokovni vodja tega društva.

Prevzemala je mentorstvo mladim socialnim delavkam, pedagoginjam in psihologinjam. Od leta 2002 je sodelovala tudi z Društvom Civilni invalidi vojn Ljubljana. Leta 2006 je postala supervizorka z licenco na področju socialnega varstva. Kot koordinatorica je sodelovala v delovni skupini za področje duševnega zdravja pri Socialni zbornici Slovenije ter sodelovala pri nekaterih evropskih raziskavah na področju duševnega zdravja in pri drugih marginalnih skupinah.

Bila je tudi organizatorica izobraževanj na temo skupnostne skrbi za ljudi s težavami v duševnem zdravju. Leta 2021 je, na predlog strokovne službe Socialne zbornice, prejela plaketo za prispevek k razvoju zbornice.

Njenega doprinosa k našemu delu se spominjamo s hvaležnostjo in ponosom.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem