ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Delavnica: Mladi in socialno podjetništvo

12-10-2022

Danes, dne 12.10. je društvo ŠENT v sodelovnaju z organizacijo ENSIE pripravilo kratko delavnico na temo socialnega podjetništva med mladimi.

Socialna podjetja za vključevanje v delo – WISE – so globoko zakoreninjena na lokalni ravni, dejavna v lokalnih vrednostnih verigah in dejavna pri vključevanju ljudi, ki potrebujejo podporo. Podpora mladim na Zahodnem Balkanu pri ustanovitvi lastnega družbenega podjetja je učinkovit mehanizem za obhod izzivov trga dela. Na dogodku smo razpravljali o delu ENSIE na Zahodnem Balkanu in si kot primer ogledali projekt WISEs4Youth.

Ta delavnica ima tri cilje: predstaviti, kako lahko model WISE vpliva na lokalni trg dela, pokazati, zakaj je razvoj WISE na Zahodnem Balkanu še posebej ključen, in razložiti, kako spodbuditi vključevanje mladih. Delavnica je imela poseben poudarek na Tirani v Albaniji kot prestolnici mladih leta 2022. Na delavnici, ki sta jo soorganizirala ENSIE in ŠENT, je sodelovala večina partnerjev v projektu B-WISE.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem