ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Povabilo: Dan za spremembe - Premagajmo osamljenost

02-04-2021

V okviru že 12. Dneva za spremembe, največje vseslovenske prostovoljske akcije, ki ga obeležujemo 10. aprila je Mladinski center Nova Gorica skupaj z Domom na Krasu in ostalimi akterji v goriški in obalno-kraški regiji stopil k skupni akciji s sloganom Premagajmo osamljenost. V Domu na Krasu so v sklopu projekta deinstitucionalizacije pričeli z izdajo časopisa »Izhod v skupnost«. Da bi ljudi še bolj povezali, so se določili izdelati posebno izdajo časopisa z naslovom »Spremembe«, ki bo izšel konec aprila.

Tudi v DC ŠENT Nova Gorica smo se odzvali povabilu, zato vas vabimo, da se nam pridružite pri soustvarjanju izdelkov in člankov, ki bodo pripomogli k ozaveščanju te tematike, ki se še posebno v teh časih dotakne vsakega izmed nas.

KAKO SODELOVATI?
Prispevke za časopis s pripisom DAN za spremembe zbiramo do 9. 4. 2021:

- prek e-maila: margerita.humar@dc.sent.si,
- v rumeni kartonski hišici, ki bo postavljena pred vhodom v DC ŠENT Nova Gorica, Gregorčičeva 25, Nova Gorica (med 8h in 15h),
- v poštni nabiralnik DC ŠENTa.

KAJ PRIČAKUJEMO?
Izdelek je lahko članek, kolumna, ilustracija, poezija, proza, kolaž, risba, vic ipd. Ustvarjate na temo »Premagajmo osamljenost, vsekakor pa ostanite samosvoji in izvirni! Pri ustvarjanju ni omejitev glede likovnega materiala in tehnike. Edina omejitev je velikost prispevka, ki ne sme presegati formata A4.

Dne 9. 4. 2021 pa bomo dogodek obeležili s postavljeno instalacijo - leseno hiško in obešenimi članki že izdanih časopisov »Izhod v skupnost« med občinsko stavbo ter Goriško knjižnico Franceta Bevka. Na ta dan bo mimoidoče v hišici čakala tudi sveža številka časopisa »Izhod v skupnost«.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri akciji »Z branjem premagajmo osamljenost«. Bodite kreativni, pustite domišljiji in ustvarjalnosti svojo pot. Veselimo se vaših izdelkov.

  Več o povabilu na akcijo preberite v PDF dokumentu TUKAJPrisrčen pozdrav in ostanite zdravi!


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem