ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Prostovoljstvo v času COVID-19: Okrogla miza

07-05-2021

Društvi ŠENT in OZARA sta 6. maja 2021 v okviru skupnega projekta »KO-PROSTO: S krepitvijo prostovoljstva do večje profesionalizacije nevladnih organizacij«, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo RS, organizirali virtualno okroglo mizo z naslovom:

»Prostovoljstvo v času COVID-19 v organizacijah na področju duševnega zdravja in sorodnih nevladnih organizacijah (NVO)«


Na dogodku so svoje izkušnje in težave na področju prostovoljstva v času COVID-a pri delu z osebami s težavami v duševnem zdravju in drugimi ranljivimi skupinami, delile tudi druge nevladne organizacije na tem področju.

Tina Nanut, strokovna vodja I programa dnevni center ŠENT, je poudarila, da so na začetku epidemije aktivnosti dobesedno »zamrznili«, potem pa postopoma iskali rešitve. »Projekt KO-PROSTO je dal priložnost povezovanja, spodbudo k udeležbi spletnih aktivnosti in dal tistim uporabnikom, ki se sicer fizično (denar, čas, dostop) aktivnosti v dnevnem centru težje udeležujejo, možnost, da se vendarle priključijo.« Izpostavila je še, da so se v jesenskem zaprtju pokazale številne osebne stiske tudi pri prostovoljcih, posledično se je vloga mentorja prostovoljca nekoliko obrnila – več je bilo potrebno vzpodbude, osebnega svetovanja, torej je bilo mentorstvo v tem obdobju zahtevnejše.

 

 Izjave udeležencev se nahajajo TUKAJObjave o dogodku najdete tudi na:

Radio Ognjišče (okoli 22:20 minute)

MJU, 6. 5. 2021


STA, 6. 5. 2021
 (objava je sicer dostopna le naročnikom oz. proti plačilu)

Za več informacij smo na voljo tudi preko telefona na številko 01 230 78 32 ali 051 368 178 (Barbara Dolničar Teul) ali Bogdan Dobnik (bogdan.dobnik@ozara.org, tel: 031 331 877) .

Z lepimi pozdravi,
Barbara Dolničar Teul, vodja in koordinatorka projekta                    

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.

 


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem