ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Aktiven sem - Časopis programa socialne aktivacije

23-10-2020

Socialna aktivacija je mnogo več kot le eden od programov, ki dolgotrajno brezposelne osebe približuje trgu dela, odpira možnosti za zaposlitev in jih ponovno aktivira. Program je predvsem stičišče krepitve predznanj, spletanja novih prijateljstev in tako razbijanja okvirjev, ki udeležencem omogočajo, da vseživljenjsko napredujejo.

Foto: Kristina M. Voda

Program je naravnan, da krepi socialno vključenost in zmanjšuje tveganja revščine, spodbuja enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti. Gre tudi za opolnomočenje ciljnih skupin za približevanje trgu dela.

Časopis smo pripravljali trikrat tedensko po 6 ur v okviru delovno-učnega projekta. Časopis je produkt skupnega dela udeležencev in strokovnih delavcev skupine Vič-Rudnik. Udeleženci so celovito pristopili k projektu od zasnove do končne realizacije. Strokovni delavci pa smo udeležence spodbujali, motivirali in jih usmerjali. Časopis Aktiven sem je tako več kot zgolj ena od izdaj, ampak je za mnoge življenjski projekt.

Časopis si lahko odprete ali prenesete TUKAJ


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem