ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Dan brez alkohola 2020 (MB)

29-09-2020

V okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, smo v soboto, 19. septembra, že drugo leto zapored izvedli dogodek »Dan brez alkohola«, s katerim želimo javnosti približati naša prizadevanja na tem področju in predstaviti aktivnosti, ki jih izvaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, v svojih območnih enotah, v sodelovanju z različnimi partnerji, ki sodelujemo v projektu.

V Mariboru smo združili dva pomembna dogodka, Dan brez alkohola in Dan za spremembe, ki se je letos odvijal na temo »Dobro za ljudi in planet«. Dogodek je potekal v parku Kulturnega centra Pekarna, v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

Osrednja aktivnost Dneva brez alkohola je bilo ponovno Kolo zdravja, ki so ga obiskovalci lahko zavrteli in odgovorili na eno od vprašanj povezanih z delovanjem različnih organizacij v povezavi z alkoholno problematiko. Pri izvedbi dogodka smo sodelovali predstavniki nevladnih organizacij, ki smo partnerji v projektu. Poleg Društva Šent, še Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije. Pridružila pa se nam je tudi predstavnica Zavoda RS za zaposlovanje.

Z obiskovalci smo spregovorili o projektu SOPA, podali informacije in odgovorili na vprašanja glede poznavanja tveganega in škodljivega pitja alkohola ter našega odnosa do le-tega. Vse pogumne, ki so se spoprijeli z izzivom in odgovorili na kakšno od vprašanj na Kolesu zdravja, smo obdarili s paketom praktičnih nagrad in gradivi projekta SOPA.

Dan brez alkohola se v septembru odvija v osmih različnih regijah po Sloveniji in je namenjen osveščanju javnosti o projektu SOPA ter o škodljivih posledicah čezmernega pitja alkohola. Spodbujamo razmišljanja in pogovore o opuščanju nezdravih življenjskih navad in podpiramo zdrave življenjske izbire v vsakdanu posameznika.

Pripravili:
Tadeja Kapun, Društvo Šentlent Maribor
Tanja Veber, OE NIJZ Maribor

www.sopa.si


                           

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %) in Republika Slovenija (20 %).


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem