ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Inkluzija v Celovcu

01-06-2022

Po dveh letih premora smo se iz DC ŠENT Nova Gorica z velikim veseljem odzvali povabilu g. Dieterja Klammerja iz Celovca na mednarodno integracijsko srečanja osebe s posebnimi potrebami "Inclusia". Pridružili so se nam tudi mladi stanovalci iz SS za mlade, VDC Nova Gorica ter OŠ Kozara.

Dopoldan je minil v športno-kreativnem duhu z dijaki in učitelji srednje trgovske šole, ki so nam prijazno tudi razkazali center mesta Celovca. Popoldne pa smo se odpravili do najvišjega razglednega stolpa iz lesa na svetu. Uživali so ob čudovitem panoramskem pogledu na Vrbsko jezero, najbolj pogumni pa so se tudi spustili po najvišji zaprti drči v zgradbi dolžine 120 metrov. V pivnici Schleppe Eventhalle smo si privoščili okusno večerjo in se zabavali s starimi in novimi prijatelji.

Srečanje »INCLUSIA« je zelo pozitivno vplivalo na nas, saj smo spoznali novo okolje, nove prijatelje, spoznali drug jezik, kulturo, se zabavali, izmenjali izkušnje, skratka razširili svoje obzorje. Naše uporabnike je presenetila njihova sproščenost in preprostost, ganila pa njihova gostoljubnost. Veseli smo bili tudi povabila organizatorja dr. Dieterja Klammerja, da se naslednjo leto spet vidimo. V zahvalo smo organizatorju in učitelju ter ravnatelju šole predali darilo MONGa, ki so jih bili neizmerno veseli.

Zahvaljujemo se Mestni občini Nova Gorica, ki nam je omogočila brezplačni avtobusni prevoz do Celovca ter seveda organizatorju dr. Dieter Klammerju za prehrano ter vstopnice na razgledni stolp.

Margerita Humar

Avtor fotografij je Irena Peloz.


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem