ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Festival zelišč v Novi Gorici

14-09-2020

Objavljamo novico Radia Koper

V torek, 15. 9. 2020 bo v Novi Gorici potekal Festival zelišč, ki ga že četrto leto zapored pripravlja Zavod gost na Planoti. Letos prvič v mestu. Prejšnja leta je festival potekal v Zeliščnem centru v Grgarskih Ravnah.


Foto: Radio Koper

Tri pretekla leta je socialno podjetje Zavod Gost festival zelišč organiziralo v Zeliščnem centru, letos pa zaradi covid razmer na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Potekal bo med 9. in 13. uro.

Program, ki bo letos nekoliko okrnjen,predstavlja direktorica Zavoda Barbara Podpečan Jesenšek. "V glavnem tržnica, kjer se bodo predstavili različni ponudniki iz širšega dela Slovenije, ne samo Primorske. Potem bomo predstavili naš projekt Zeli za ljudi.In pa razglasili rezultate iz natečaja za najboljši zeliščarski izdelek."

Na Bevkovem trgu bo deset stojnic. Osrednja tema pa bo povezava zelišč za pripravo inovativnih, tržno zanimivih izdelkov iz projekta Zeli za ljudi, ki poteka od lanskega leta v sodelovanju z Dnevnim centrom Šent in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica. Obenem pa bodo razglasili tudi najboljše izdelke in ideje, ki so jih prejeli na razpisu za poslovne zeliščarske izdelke v organizaciji Ustanove Fundacije BIT Planota. "Prispelo je šest ponudb.Od prehrambenih izdelkov vezanih na zelišča,potem so čisto uporabni predmeti in tudi ideje. Ker zbirali smo tudi ideje, kaj bi se dalo naredit. Vse te stvari se bodo še nadgrajevale." dodaja Podpečan Jesenšek.

Od ponudnikov na tržnici bo mogoče kupiti različne zeliščne izdelke, obenem pa dobili informacije o ekološki in bio dinamični pridelavi zelišč in drugih povrtnin, pridelavi semen, njihovi hrambi ter o novih načinih sušenja.

Ingrid Kašca Bucik


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem