ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Pohod po Paranzani

13-09-2021

Šentmarovci smo se v sredo, 8. septembra, odpravili na pohod iz Kopra do Izole. Izbrali smo pot ob morju, ki teče po trasi nekdanje ozkotirne železnice Parenzana. S pohodom smo obeležili svetovni dan preprečevanja samomora (10. september) in ga združili s spominom na bombardiranje in potopitev prestižne potniške ladje Rex, ki se je zgodilo ravno na ta dan leta 1944.Dan je bil kot nalašč za pohod s sončnim septembrskim vremenom in rahlo burjo, ki nas je sproti svežila. Naredili smo le eno napako: doma smo pustili kopalke. Morje je namreč vabilo in skok v vodo bi prišel še kako prav. To smo vzeli na znanje in ob naslednji priložnosti jih ne bomo pozabili.

Pohod smo zaključili v Izoli in se soglasno strinjali, da se nazaj vrnemo kar z redno avtobusno linijo.

Za okrepčilo in sladkanje smo si ob povratku privoščili nekaj dobrot, ki smo jih kupili v Lidlu v okviru pridobljenih sredstev z razpisa Ustvarimo boljši svet s preventivnim projektom Skupaj na pot - za naše duševno zdravje.

Čeprav nas je bilo nekoliko manj, kot je bilo sprva načrtovano, smo se imeli lepo. Tako lepo, da smo sklenili, da bomo tak pohod naredili enkrat mesečno. Tudi pozimi. Če nam bo le vreme naklonjeno.

Tina Nanut

          


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem