ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Predstavitev projekta

27-09-2023
Dne 21.9. smo na koordinaciji CPZOPD v Ljubljani zaposlenim v ambulantah za zdravljenje zasvojenosti predstavili Šentove programe zmanjševanja škode ter program Goriške varne sobe.
 
Na dogodku je sodelovalo tudi Ministrstvo za zdravje, ki se je koordinacije udeležilo v celotni zasedbi, ki deluje na področju prepovedanih drog.
 
Z udeleženci smo imeli nadvse zanimivo debato glede pomena programov zmanjševanja škode, veliko je bilo vprašanj tudi glede delovanja varne sobe, dejavnikov tveganja v okolju ter za uporabnike same.
 
Veseli nas, da pomembnost nizkopražnih programov prepoznavajo tudi visokopražni programi ter programi zdravljenja zasvojenosti. Skupna ugotovitev je, da je programov ter prostora, kjer bi se uporabniki drog lahko usmerjeno zadrževali premalo. Premalo je tudi usposobljenega kadra, ki bi v naših programih delal.
 
Na dogodku smo prejeli tudi pobude za sodelovanje z nekaterimi programi, predvsem z CPZOPD Ljubljana ter kolegi iz obale, kjer je problematika uporabe drog v javnem prostoru nadvse pereča.
 
Vsekakor se sodelovanja veselimo in pozdravljamo.

 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem