ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Prostovoljka Urška

07-07-2022

Prostovoljka Urška

Urška je te dni praznovala svoj 45 rojstni dan  in sem se odločila, da vam jo predstavim. Je naša prostovoljka v DC Lj že od leta 2001 in opravlja delo v sprejemnici - dela kot receptorka. Pred dvema letoma sem ji postala mentorica in se skupaj srečujeva z raznovrstnimi ovirami in težavami. Poznava se že vrsto let in obe se spominjava dne, ko je prvič prišla v Šent dnevni center Ljubljana. Prišla je na predlog rehabilitacijskega svetovalca iz strani Zavoda za zaposlovanje Ljubljana, ki je smatral, da bi se Urška lahko vključila v naš program. 

Zavod za zaposlovanje  osebam  s statusom invalidne osebe po  Zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (ZUZIO) omogoči vključitev v varovano zaposlitev.S tem zakonom se ureja pravica do zaposlitvene rehabilitacije in nekatera vprašanja zaposlovanja invalidov ter določajo druge oblike, ukrepi in spodbude za njihovo zaposlovanje ter način njihovega financiranja. Pri osebah s trajnimi posledicami telesne ali duševne okvare ali bolezni ima taka oseba bistveno manjše možnosti, da se zaposli ali ohrani zaposlitev, oziroma v zaposlitvi napreduje 

Urška se je  davnega leta 1998 oglasila pri meni na razgovoru, takrat, ko sem bila  svetovalka podpornega zaposlovanja. V začetku sva skupaj iskali možnosti primerne zaposlitve osebam s težavami v duševnem zdravju. Takrat sva začasno našli primerno podporno zaposlitev. Urška je pomagala pri urejanju in čiščenju  DC in pisarn. Kot sem že omenila je sedaj Urška naša prostovoljka in delo kljub svojim težavam rada in vestno opravlja. Zaposleni menimo, da je v bistvu nepogrešljiva.   

 

Maruša 

 

 

 

 

 


 OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem