ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
ŠENT-ovi vrtovi

30-03-2018

ŠENT začenja z dvema projektoma, usmerjenima v urejanje vrtov v blizini nasih enot. Prvi, v katerem ŠENT sodeluje je projekt AgriGo4Cities. E vropski projekt AgriGo4Cities je namenjenem spodbujanju urbanega vrtnarjenja
kot orodja za vključevanje posameznikov iz ranljivih skupin v procese odločanja. Tako bosta izoblikovana dva skupnostna vrtova, eden bo pri novem Planetu generacij, ki bo urejen v kavarni društva upokojencev, eden pa pri vili Rožle; pri njunem načrtovanju, urejanju in uporabi pa bodo sodelovali starostniki, otroci, albansko govoreče
ženske in drugi uporabniki različnih programov in organizacij, ki pomagajo posameznikom iz ranljivejših skupin. Pri tem se bodo srečevali z občinskimi odločevalci, tako pa bodo lažje vstopali v družbeno življenje in uresničevali svoje ideje v domačem okolju. Večo porjektu si preberite tukaj.

Drugi projekt v zvezi z ŠENT-ovimi vrtovi je Permind. V tem projektu se bo s posebnimi metodami uredilo vrtove na zemljiščih v blizini večih ŠENT-ovih programov. Več  o porjektu si lahko preberete na http://www.sent.si/index.php?m_id=permind ali  pa tukaj.


Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem