ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Ko ti nekdo poda roko brez moraliziranja in obsojanja

18-08-2017
V Novi Gorici se podobno kot v nekaterih drugih večjih krajih po Sloveniji ukvarjamo s hudimi stiskami nekaterih ranljivejših skupin prebivalstva, med katerimi so v zadnjem času še posebej izpostavljeni uporabniki drog. Posledice majhnega števila učinkovitih programov, ki potrebe uporabnikov lahko zadovoljijo le do določene mere, premalo usposobljenega kadra in še nekaterih drugih dejavnikov, pride še posebej do izraza v javnem urbanem prostoru. Ranljive skupine postajajo bolj vidne, s tem pa gnev ter strah pred njimi in njihovim načinom življenja pridobi v skupnosti glas laične javnosti in razlog za ukrepe, ki v časih niso v duhu etičnosti, človekovih pravic in pluralizma.
 
V Šentovih enotah za uporabnike prepovedanih drog smo aktivno pristopili k problematiki uporabe drog na javnih prostorih, ki se je v zadnjem času iz Ljubljane, Kopra in še nekaterih drugih krajev razširila tudi na območje severne primorske.
V skupnosti smo se ob povečanem številu uporabnikov in z njimi povezanih težav nemudoma odzvali in ponudili roko lokalni skupnosti, laični javnosti in seveda naši ciljni skupini uporabnikov - ljudem, ki imajo težave z zasvojenostjo.
 
V ta namen smo poleg prispevka, ki je bil nedavno objavljen v Primorskih novicah (Postaje ZOO so v naših bližini), povabili tudi novinarko Primorskih novic (PN) in ji namesto odgovorov na zastavljena vprašanja ponudili, da del dneva preživi skupaj s terenskima delavcema in si tako iz prve roke kar sama odgovori na vprašanja, ki jo zanimajo.
 
Nastala je super reportaža, ki jo lahko preberete tukaj. Reportažo v branje priporočamo zlasti tistim, ki imate z našimi programi zmanjševanja škode manj stikov, oziroma bi se še podrobneje želeli seznaniti s programom Terensko delo z uporabniki prepovedanih drog.  
 
Hvala in čestitke tudi Sandiju Fiegel in Mateju Prezelj, zaposlenima v programu Terensko delo z uporabniki prepovedanih drog, ki sta si vzela čas in medse za en dan sprejela novinarko PN, ter ji odgovarjala in razkazala del opravil, ki jih opravljata pri svojem delu.

Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem