ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Dolenjski List: Depresija

27-06-2018

Svetovna zdravstvena organizacija opredeljuje duševno zdravje kot blaginjo , ki posamezniku omogoča uresničevati njegove sposobnosti soočati se z običajnimi stresnimi razmerami , produktivno in plodno opravljati delo ter prispevati svoj delež k skupnosti. Vendar pa , kot je povedala na okrogli mizi o nujnosti skrbi za duševno zdravje, ki je potekala prejšnji torek v Kočevju, dr. Vesna Švab , se velik delež ljudi v sodobnem svetu ne počuti dobro in duševne motnje vse bolj onesposabljajo našo zmožnost za delo in ustvarjalno življenje.

Namen okrogle mize z naslovom Kako ti je pri duši? je bil , kot je povedala v imenu organizatorja, lokalnega odbora Stranke modernega centra Kočevje , Jasna Vesel , sicer psihologinja na Gimnaziji in srednji šoli Kočevje , v prostorih katere je okrogla miza tudi potekala , povečati zanimanje javnosti za vprašanja duševnega zdravja danes in v prihodnosti ter opozoriti na nujnost, da se v odmaknjenih občinah , kot je Kočevje , poveča dostopnost do strokovnih služb s področja duševnega zdravja.

Namenjena je bila vsem občanom , še posebno staršem otrok in mladostnikov , strokovni javnosti in odločevalcem v različnih ustanovah, zavodih in podjetjih , saj je v času, kot je dejala , ko se sprejema Resolucijo o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018– 2028, pomembno , da se vsi povežejo in podprejo prizadevanja za pridobitev centrov za duševno zdravje za mladostnike in odrasle na Kočevsko.

 

Celoten članek si preberite tukaj


Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem