ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Socialno podjetništvo: Socialno varstvene storitve in programi

21-05-2018

V petek, 18. maja, je v Ljutomeru pričel delovati Zaposlitveni center Ljutomer, v sklopu Zavoda Skupaj Ljutomer. Zaposlitveni center omogoča težje zaposljivim osebam iz okolice Ljutomera prilagojeno zaposlitev na zaščitenem delovnem mestu, invalidi pa v zavodu obenem delajo na prilagojenih delovnih mestih. Zavod deluje v prostorih na Ormoški cesti 22, kjer že deluje enota Večgeneracijskega centra Pomurja.Na otvoritvi, ki jo je povezovala Tamara Flegerič, vodja Zaposlitvenega centra, kulturno pa jo je obogatil Uroš Škripec s kitaro, sta spregovorila tudi mag. Nace Kovač, izvršni direktor ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje in predsednik Socialne zbornice Slovenije ter mag. Vilko Kolbl, generalni sekretar Socialne zbornice Slovenije, ki imata veliko zaslug, da je Zaposlitveni center v Ljutomeru pričel delovati.

O socialni ekonomiji in socialnem podjetništvu se v Sloveniji zlasti v zadnjem času veliko govori in piše, potekajo delavnice in javne obravnave, v izvajanju so številni projekti in programi. Socialno podjetništvo postaja eno od bolj privlačnih načinov ustvarjanja priložnosti zaposlitve za mlade in seveda tudi druge, predvsem težje zaposljive osebe.

Socialna podjetja so in bodo še naprej deležna določenih spodbud, zato je dobro, da se priložnosti ustrezno izkoristijo in predstavijo tistim, ki živijo na podeželju. Socialno podjetništvo je tudi priložnost za izboljšanje socialno varstvenih programov in storitev ter večjo aktivacijo uporabnikov.

Na posvetu so tako predstavili trenutne pobude iz strani zakonodajalcev področja, predvsem pa so se osredotočili na predstavitve dobrih praks in priložnosti, v upanju, da bi zgledi pripomogli k razvoju socialnega podjetništva in socialno varstvenih storitev na podeželju.

Več lahko izveste tukaj


Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem