ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Intervju na Radiu Slovenija 1

28-03-2018

Resolucija o nacionalnem programu duševnega zdravja je potrjena, ob tej priložnosti pa je predstavnik svojcev,g. Edo Belak ipovedal nekaj besed na temo nove resoulucije:

"Večina naših bližnjih, ki imajo težave, živi doma in zato smo dejansko obremenjeni. Kadar bo nekdo začutil, da ima težave v duševnem zdravju, potem ne bo rabil kot do sedaj naravnost v psihiatrično bolnišnico, ampak
si bo lahko v okolju, kjer živi, tudi poiskal inštitut, ki mu bo lahko v tisti prvi fazi pomagal. Simptomi so zelo neprepoznavni. Mi smo mislili,da so to neke pubertetne slabosti, ki bodo same od sebe minile. Če začnemo pri duševno motnji zelo zgodaj stvari urejat in stvari zdravit, potem je dosti večja verjetnost, da se bo zadeva tudi nekako normalno odvijala in se tudi pozdravila. Sprejetje resolucije je šele prvi korak, morebitne zaplete pričakujem pri razporeditvi sredstev in zagotavljanju ustreznih kadrov."

E. Belak, Radio Slovenija 1, 27.3.2018

Več izveste tukaj


Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem