ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
ŠENT-ova razstava ob 25. letnici delovanja društva

08-03-2018

»Pomembno je, da so projekti kot je Info65+ in za osebe z oviranostmi, katerega del je trenutno tudi

ŠENT-ova razstava, na voljo v središču mesta, da se jih ne odriva na obrobje«.

 

(Sreda 8.3.2018) Včeraj je ŠENT- Slovensko združenje za duševno zdravje s pomočjo MOL pripravil otvoritev razstave Umetnost – zaveznik pri premagovanju ovir. ŠENT - Slovensko združenje za duševno zdravje je neprofitna, nevladna, humanitarna organizacija, ki je namenjena posameznikom s težavami v duševnem zdravju, njihovim svojcem in prijateljem, osebam v trenutni duševni stiski in tudi vsem ostalim, ki jih zanima področje duševnega zdravja. Razstava je le eden od dogodkov praznovanja letošnje 25. obletnice delovanja društva.


Na otvoritvi, ki se je začela s kitarsko točko Aleša Romiha iz Celja, je najprej vse zbrane pozdravila predsednica društva izr. prof. dr. Vesna Švab. Poudarila je pomen sodelovanja MOL in ŠENT-a že vsa leta obstoja društva in izreden posluh MOL za raznolikost in osebe z oviranostmi. Izpostavila je, da je ključno, da so prostori, kot je center Info65+ in za osebe z oviranostmi v središču mesta in da se takih projektov ne odriva na obrobje mesta. Saj je sicer ustvarjalnost oseb s težavami v duševnem zdravju in ostalih oseb z oviranostmi velikokrat potisnjena na rob in vse premalo izpostavljena. Dodala je, da ima MOL z županom na čelu za to velik posluh. Za predsednico je prisotne nagovoril še župan MOL g. Zoran Janković, ki je razložil kako je prišlo do ideje odprtja takega prostora in izrazil navdušenje nad likovnimi deli ŠENT-ovih ustvarjalcev. Ljubljano je imenoval za EU svetilnik v sobivanju. S slavnostnimi govori je bila razstava odprta, sledila je še recitacija pesmi Valerije Kovačič in nastop ŠENTbenta iz
Nove Gorice. V prijetnem vzdušju, ob druženju in glasbi, so si obiskovalci z navdušenjem ogledovali razstavljena dela in skovani so že novi načrti za podobno razstavo na drugi lokaciji v Sloveniji.

Še kratko o razstavi:

Z razstavo dodajamo še en košček k mozaiku rušenja predsodkov o ljudeh s težavami v duševnem zdravju in drugih ranljivih skupinah, članih ŠENT-a, poudarjamo njihove sposobnosti in neizmerno ustvarjalnost, kar s svojimi programi uspešno delamo že 25 let. Razstava je torej priložnost za člane ŠENT-a, da svojo ustvarjalnost pokažejo tudi širši javnosti. Tako so na ogled raznolika likovna dela različnih tehnik, od platna, risb, akvarelov do quilling tehnike in slik na keramiko ter različni izdelki. Razstava ni prodajna, v kolikor pa vam kakšno delo še posebej priraste k srcu se lahko obrnete na ŠENT (kontaktna oseba: Barbara Dolničar Teul, tel: 01 230 78 32 ali e-pošta: barbara.dolnicar@sent.si). Razstava je na ogled vse do 28.3.2018.

Vse slike v novici so last MOL


Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem