ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Start Up Soc

25-09-2017

Kranj, Škofja Loka – Na področju spodnje Gorenjske sta izvajalca programa Socialne aktivacije podjetje Griffin, zaposlitveni center, in Šent iz Kranja. Griffin je, kot so zapisali, podjetje , v katerem usposabljajo in
zaposlujejo ranljive skupine in so največji delodajalec gluhih in naglušnih v Sloveniji. Njihova primarna dejavnost je
optimizacija poslovanja in arhiviranje. Projekt je kandidatom v ponedeljek na Zavodu za zaposlovanje Kranj predstavila direktorica podjetja Griffin Tanja Čajavec , včeraj na Centru za socialno delo Škofja Loka pa strokovna vodja programa Silva Pezdir.

K udeležbi v projekt pod imenom Start Up Soc so vabljene osebe, mlajše od 49 let , ki so v zadnjih dveh letih najmanj dvanajstkrat prejele denarno socialno pomoč.

Njihovo usposabljanje bo temeljilo na zagotavljanju socialnih in delovnih spretnosti in znanja , motivaciji, podpori pri razvijanju osebne rasti , graditvi funkcionalnih spretnosti za aktivno reševanje morebitnih socialnih problematik,
vključevanju v delovno aktivnost ter njihovo opolnomočenje za približevanje vstopu na trg dela.
Skupen cilj je potencialna zaposlitev na delovnih mestih , kot so projektni vodja, delovni inštruktor, blagovni manipulant , administrator, receptor/informator, operater III , čistilec, hišnik/vzdrževalec. Projekt bo trajal dvakrat po enajst mesecev , v eni skupini naj bi bilo največ dvajset udeležencev, prva skupina začne oktobra.

Podprla sta ga Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti , partner v projektu je tudi Javni zavod Socio.

Vključitev v projekt je prostovoljna in za udeležence brezplačna.


Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem