ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Projekt Tablo – učni del obiska v Sloveniji

14-07-2017

V tednu od 26. do 30. junija 2017, smo v Šentu gostili 12 predstavnikov 6. partnerskih organizacij iz projekta Tablo, ki je financiran s strani Evropske komisije, v okviru programov Erasmus+.

Program dela je bil zelo natrpan, saj smo vsak dan med 9. in 17. uro spoznavali različne metode dela in pristope pomoči z umetnostjo pri osebah z dolgotrajnimi težavami.

Že prvi dan smo imeli intenzivno delavnico na kateri smo spoznavali pomembnost notranje varnosti in udobja, ki nam pomaga premagovati vsakdanje težave in stres.

Drugi dan smo poleg dela na spletnem orodju, ki je pomemben del projekta, obiskali tudi eno od naših stanovanjskih skupin, kjer so se naši partnerji pogovorili s stanovalci in dobili informacije o poteku izvajanja programa.

Tretje jutro smo začeli z razgibavanjem v parku pred hotelom – spoznavali smo metode dela Cirkuške pedagogike in njen pomen.

Kasneje smo v Novi Gorici sodelovali še na delavnici o pomenu spoznavanja svojih čustev, preko mandal, ki so pripravljene posebno za ta namen.

Četrti dan smo se že navsezgodaj odpravili na spoznavanje pomena psihodrame, ki se nas je močno dotaknila.

Zadnji dan pa smo se lotili še dela z glino in preko nje spoznali kako se naša doživetja in težave lahko prelijejo v nekaj lepega.

 

Zahvaljujemo se vsem izvajalkam, ki so nam pomagale pri izpeljavi programa.

 

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani projekta.


Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem