ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Planinarjenje za ŠENT-ove zaposlene

04-05-2017
soboto, 6.5.2017 načrtujemo pohod na Vogel (1922 m), ki ga bomo dosegli z "naše" Tolminske smeri. Vogel je visok 1922 m in dostop nanj ni prezahteven. Začne se s približno uro enostavne hoje s planine Kuk (tam bomo pustili avtomobile), ki traja do planine Razor. Od tam je do vrha 2 uri in pol "umirjene" hoje, ki poteka po gorskem, ne nevarnem, a na določenih odsekih strmem terenu. Razgled z vrha je čudovit. 
 
 
Gre za srednje zahtevno planinsko turo, kjer je ustrezna telesna pripravljenost priporočljiva. Manj pripravljeni lahko naredite zgolj del poti, tisti najbolj vzdržljivi, pa lahko pot tudi podaljšate (na Žabijski Kuk, okrog Škrbine, na Migovec ...). 
Priporočljiva oprema so planinski pohodni čevlji z dobrim oprijemom (gojzarji), pohodne palice, vsaj liter brezalkoholne pijače, prigrizek, dolga majica, vetrovka, kapa (če piha in je mraz), majčka za preobleči (na vrhu). 
 
Predlagam, da se v Tolminu zberemo ob 8.00 uri in nato skupaj nadaljujemo pot proti izhodišču. Vrh Vogla bomo dosegli okrog 13.00 ure, po povratku na planino Razor, pa lahko izkoristimo za druženje in okrepčilo pri planinski koči, kjer pripravljajo odlične štruklje, enolončnice in ostale jedi. Na planini Kuk je možno kupiti tudi dnevno sveže skuto, sir in druge mlečne proizvode. Kravice tam so BIO in EKO, še bolj kot pri najboljših sosedih ;) 
Za tiste, ki se boste pripeljali po avtocesti v Novo Gorico, lahko organiziramo prevoz iz Nove Gorice v Tolmin. V tem primeru bo odhod iz Nove Gorice ob 7.30.
 
S hojo z izhodišča, planine Podkuk, pričnemo ob 9.30.
 
Vljudno vabljeni!
 
Več informacij na: luka.mrak@sent.si

Deli!OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem