ŠENT
Slovensko združenje za duševno zdravje
Improving accessibility through training in tourism (ITTI)
Improving accessibility through training in tourism (ITTI)

Partnerji: ŠENT – vodilni partner, NTZ Nacionalno turistično združenje , Slovenija, TANDEM Societa Cooperativa Sociale Integrata, Italija, COU Central Ostrobothnia University of Applied Sciences, Finska, CVT SBIE Centre of vocational training, Grčija, MG, Direktorat za turizem, Slovenija, pridruženi partner, MDDSZ, Direktorat za invalide, Slovenija, pridruženi partne, ENAT, Evropska mreža za dostopen turizem, pridruženi partner.
Področje: Izboljšanje dostopnosti turizma za invalide in osebe s posebnimi potrebami.
Šent je v sodelovanju s partnerji izvajal projekt Izboljšanje dostopnosti preko izobraževanja v turizmu, ki je bil sofinanciran v okviru programa Leonardo da Vinci, prenos inovacij. S projektom smo iz tujine prenašali module in metodologijo za izobraževanje turističnih delavcev o dostopnosti turizma za invalide in osebe s posebnimi potrebami.
Za dosego glavnega cilja – prenosa in adaptacijo modulov smo izvajali več aktivnosti in sicer: analizo stanja in potreb glede dostopnosti turizma, izobraževali trenerje, ki bodo nato izobraževali turistične delavce, izvedli nekaj študijskih obiskov v tujini in promovirali izobraževalne module med vsemi vpletenimi deležniki projekta.
Namen projekta je bil nadgradnja dosedanjih dosežkov pri zagotavljanju večje dostopnosti turistične ponudbe za vse v Sloveniji. Projekt je začel teči 1.10.2009 ter se je zaključil 30.9.2011.


Deli!


Projektna pisarna

Vodja:
mag. Nace Kovač
E-pošta: nace.kovac@sent.si

Gregor Cotič, projektni manager (mednarodni projekti)
Tel.:  (+386) 01/ 230 78 44
E-pošta: gregor.cotic@sent.si
OPOZORILO!
S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

V redu | Več o tem